понедельник, 23 апреля 2018 г.


         19 квітня 2018 року у рамках проведення районного методичного об’єднання завідуючих закладів дошкільної освіти за темою «Інклюзивна освіта в умовах закладу дошкільної освіти загального розвитку», у відповідності до плану роботи РМК, було здійснено робочу поїздку до м.Києва.
         Зважаючи на те, що членом колективу завідуючих є депутат районної ради Оксана Гончаренко (зав. Д/С «Малятко» Ковалівської с/ради, с.Залізничне), від неї надійшла пропозиція організації виїзного засідання у залі засідань Верховної ради саме з даного проблемного питання.
         За сприяння народного депутата України Юрія Бублика у конференц-залі було організовано зустріч завідуючих ДНЗ Полтавського району з членом комітету освіти і науки Верховної ради Іриною Констанкевич, яка відповіла на запитання педагогів-дошкільників щодо навчання і виховання дітей з психофізичними та мовленнєвими вадами у малокомплектних закладах дошкільної освіти загального розвитку, а також озвучила ряд питань, які турбують керівників дошкільних закладів району: наступність та перспективність дошкільної і початкової ланок освіти, переповнення групп, забезпечення закладів відповідними фахівцями, можливість доступу до дошкільних закладів до STREAM- освіти та інші.
         Враховуючи, що поїздка була робочою, впродовж перебування членів РМО у автотранспорті методистом РМК Мариною Павленко та завідуючою Копилівського ДНЗ «Ялинка» Катериною Гольтвяницею на моніторі представлено докладну презентацію із заданої теми, а також роздано теки із друкованим матеріалом: «Головні завдання інклюзивного навчання в ДНЗ», «Порівняльна психологічна характеристика психічно здорової дитини і дитини з порушеннями психічного здоров’я», «Мета, завдання та принципи роботи колективу дошкільного закладу з родинами дітей з особливими освітніми потребами» тощо.
         Протягом проведення заходу відбулось відвідування національного заповідного парку у Межигір’ї, де члени зібрання отримали велике моральне задоволення від милування дивовижним пейзажем, створеним руками людей, від аромату квітучих магнолій, від відчуття єднання з цим казковим світом природи.
         Захід пройшов змістовно, коректно, без інцидентів.
         Виїзне засідання пройшло у максимально зжаті терміни, безкоштовно.
         Низький уклін організаторам виїзного і водночас пізнавального методичного об’єднання, адже враження від нього, без перебільшень, залишаться в пам’яті людей на все життя.

Методист РМК                                                                        М.О.Павленко

Комментариев нет:

Отправить комментарий