понедельник, 23 апреля 2018 г.


         З теплотою та хвилюванням 18 квітня 2018 року педагогічний коллектив Терешківського ДНЗ «Барвінок» приймав учасників планового РМО вихователів ЗДО району, які готувалися до роботи за темою «Материнська любов – фундаментальна потреба людини, запорука щасливого дитинства».
         Тему засідання обрано не випадково, адже батьки частіше покладаються на виховання і навчання, яке забезпечують заклади дошкільної освіти, зсилаючись на завантаження, втому, брак часу… Але материнське тепло, любов, порада – найголовніше, що дитина сприймає щиро, довірливо і назавжди! Тож, для участі у роботі зібрання було запрошено всіх матусь старшої групи ДНЗ «Барвінок».
         Методистом РМК Мариною Павленко та вихователем старшої групи Тетяною Головань присутнім запропоновано змістовну презентацію, теоретичне занурення у тему та невеличкий тест з метою самоаналізу: чи достатньо моїй дитині тієї уваги, яку я їй приділяю? чи добре я обізнана про справи своєї дитини? яка я мати: лагідна, уважна, любляча, вимоглива???
Здається, все дуже просто, але деякі матусі та члени РМО знітилися, відповідаючи на поставлені собі запитання…
         Театралізація казки «Як кошеня загубилося» викликала бурхливі оплески, адже ролі казкових героїв виконували і діти, і матусі.
         Змістовний танок «Квіти і метелики» продемонстрував зворушливі стосунки матері і дитини: діти трималися за мамину руку, обіймали матусь та насолоджувалися товариством одне одного.
         На завершення спілкування із загалом матусь методистом ДНЗ «Барвінок» Людмилою Гезей всім присутнім представлено ситуативний інтерактив: задані неідеальні стосунки матері і дитини необхідно було проаналізувати і порадити тій, невідомій матусі, переглянути своє ставлення до власної дитини. Присутні активно долучилися до роботи і обговорення, а також одностайно висловили свій позитивний висновок щодо подібного роду заходів.

         Дане засідання РМО вихователів ДНЗ було заключним у 2017-2018 навчальному році, тому керівником РМО вихователів закладів дошкільної освіти Інною Кульбашною було підведено підсумки роботи та здійснено попереднє опитування учасників зібрання щодо проблемних питань, які є бажання або необхідність розглянути на фахових зібраннях у наступному навчальному році.



Методист РМК                                                                               М.О.Павленко

Комментариев нет:

Отправить комментарий