пятница, 29 июня 2018 г.



         Методичне завершення навчального року було динамічним – засідання творчої групи з етнопедагогіки, яка працює на базі дошкільного підрозділу Супрунівського НВК, відбулося у Музеї гончарства в селищі Опішне.
         З метою налаштування на відповідну хвилю, ще  дорогою до музею, методистом РМК Мариною Павленко членам творчої групи було проведено невеличку бесіду за темою і роздано декілька цікавих історичних та ілюстративних збірок про гончарське ремесло.
         З перших кроків по території музею відчуваєш себе причетним до чогось незбагненно величного і мудрого, до мистецтва, яке черпає людина від джерел самої Природи…
           Екскурсовод-господиня у національному вбранні, демонструючи побутові гончарні вироби, художні та сувенірні експонати знаних та невідомих майстрів, розповіла екскурсантам – членам творчої групи про зародження гончарного ремесла на Україні і чому саме Опішне здавна є столицею національного гончарства.
           Але слідування народній приказці «Хохол не повірить, доки не торкнеться» ніхто не відміняв, тому вихователі, завідувачі враз перетворилися на митців та створили, кожен свій, гончарські шедеври, вправно працюючи з глиною. Виявляється, що праця ця творча, але досить нелегка. Надихнувшись процесом вправляння з глиною, більшість педагогів одразу придбали порції цього благодатного природного матеріалу для роботи з дітьми. Відтепер кожному, хто побував на такому теоретично-практичному засіданні творчої групи, є що розповісти і чому навчити своїх вихованців.
           Сповнені позитивних вражень, всі учасники зібрання висловлюють щиру подяку організаторам  незабутньої змістовної виїзної етнографічної вітальні: керівнику творчої групи, вихователю-методисту д/п «Ягідка» Супрунівського НВК Світлані Шарлай, методисту РМК Марині Павленко, завідуючій Ковалівським ДНЗ «Зірочка»  Ірині Ревенко та сільському голові Ковалівської сільської ради Олександру Бублику.



Методист РМК                                                                                  М.О.Павленко

1 комментарий:

  1. Baccarat Rules for Beginners - The FABCasino
    The aim 바카라 is to play a hand based game on five 1xbet korean cards from each suit. 샌즈카지노 The game begins by looking at a standard 52 card deck of cards

    ОтветитьУдалить